Speciaalbier

lifestyle

Ik ben een groot liefhebber van speciaalbier. Dat is in de laatste jaren ontstaan, aangezien ik op mijn 27e weer ben begonnen met drinken. Sindsdien al aardig wat speciaalbiertjes gehad en ik wil nog meer dan genoeg proeven.

Wat voor mij een speciaalbier lekker maakt, is de aparte smaak die het heeft. Denk hierbij aan een IPA die lekker bitter is, of een bier met zoete aroma’s. Het kan wat mij betreft niet gek genoeg, hoe gekker de ingrediënten en smaken, hoe leuker!

Zoals gezegd heb ik al aardig wat speciaalbiertjes mogen proeven en die probeer ik dan ook zo goed mogelijk bij te houden in een app: Untappd. Hier kun je alle biertjes die je hebt gedronken opslaan en een cijfer geven. Dat laatste doe ik dan weer te weinig, vandaar ook een beetje deze blog. Ik wil jullie namelijk wat speciaalbiertjes laten zien die ik de afgelopen maanden heb gedronken en mij zijn bijgebleven.

Hertog Jan – Grand Prestige

Een relatief nieuw bier van Hertog Jan, donker van en heeft een alcoholpercentage van 10%. In de rijpe, volle smaak proef je zowel de bittere als zoete tonen. Ik vind hem erg lekker en zal deze vaker drinken tijdens een etentje of lekker op een avond vlak voor het slapen gaan. De Grand Prestige is het lekkerst rond de twaalf graden. Ik geef dit biertje een 8.5.

Texelse Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe is al jaren het meest gedronken bier uit de Texelse Bierbrouwerij met een alcoholpercentage van 6%. Fris en fruitig en toch vol van smaak. Heerlijk om de avond mee te beginnen om vervolgens een iets zwaardere bier te pakken. Ik geef dit biertje een 8,0.

Gulden Draak 9000 Quadruple

Wederom een donker bier met een alcoholpercentage van 10,5%, kan je deze het beste zo laat mogelijk drinken voor een goede nachtrust. Hij heeft overwegend zoete aroma’s naast de bittere smaak en is een genot voor de smaakpapillen. Ik geef dit biertje een 8,5.

Brand IPA

Een IPA, de eerste in de lijst met een alcoholpercentage van 7%. Dit biertje kenmerkt zich vooral door de citrusachtige en fruitige aroma. Hier zit een zacht bittertje in wat ervoor zorgt dat hij makkelijk weg drinkt. Ik geef dit biertje een 7,5.

Hebben jullie nog tips voor mij? Ik sta natuurlijk open voor nieuwe ideeën en nieuwe smaken, dus verras mij!