Pistou soep

Soep

Dit heb je nodig

  • 1 middelgrote ui
  • 1 kleine wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram aardappelen
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 gram courgette
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 blik (400 gr) cannellinibonen
  • 1 liter groentebouillon (2 tabletten)
  • Zout
  • Peper
  • Voor de pistou:
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram basilicum
  • 25 gram peterselie
  • 1 teen knoflook
  • Snufje zeezout
  • 100 ml olijfolie
  • 1 pruimtomaat (in blokjes)

Zo maak je het klaar

  • 1. Maak eerst de pistou. De walnoten, basilicum- en peterselieblaadjes, knoflook, zeezout en olijfolie doe je in een keukenmachine of blender en maal dit fijn. Roer de tomatenblokjes erdoorheen en klaar is je pistou.
  • 2. Snijd voor de soep de ui, wortel, bleekselderij en aardappel in blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur en voeg de groenten en knoflook toe. Leg de deksel op de pan en wacht tot de groenten gaan sissen. Draai het vuur dan laag en laat het voor nog ongeveer 15 minuten lekker fruiten.
  • 3. Schenk de groentebouillon erbij en breng het aan de kook. De wortel en aardappel moeten nu gaar zijn, is dit niet het geval? Laat het dan nog even doorkoken. Doe de courgette, sperziebonen en cannellinibonen erbij en breng het weer aan de kook. Voeg naar smaak nog zout en peper toe en serveer de soep met een flinke eetlepel pistou. Ik vind hem altijd lekker met een stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.