AVG-tje

Hollands

Dit heb je nodig

  • 300 gram aardappelschijfjes
  • 400 gram kouseband of sperziebonen
  • 2 Oosterse schijven
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • Paprikapoeder
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het klaar

  • 1. We beginnen met de aardappelschijfjes, deze moeten lekker lang opstaan om een krokant laagje te krijgen. Bak ze in olijfolie of plantaardige boter. Gooi hier een shitload aan paprikapoeder overheen, maar dan bedoel ik ook echt veel! Bak dit gedurende 30-40 minuten en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
  • 2. De kouseband of sperziebonen snijden we in stukjes, tegelijkertijd verhit je een koekenpan. Fruit de teentjes knoflook en ui in de pan aan en voeg de kouseband of sperziebonen toe. Bak deze gedurende 20 minuten lekker gaar en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
  • 3. De Oosterse schijf klaarmaken spreekt voor zich. Kwestie van olijfolie of boter in de pan doen en bakken maar!